Glutenfri sandwich – både til at bestille og lave derhjemme


Hvis der er én ting, jeg aldrig bliver træt af, så er det en god, solid sandwich. Men som glutenallergiker kan det være lidt af en udfordring at finde de perfekte glutenfri sandwiches, der ikke går på kompromis med smagen eller teksturen. Heldigvis er der flere og flere steder, der tilbyder glutenfri sandwiches, og jeg har efterhånden også fået styr på nogle virkelig gode opskrifter til at lave dem selv derhjemme.

I dag vil jeg dele mine bedste tips til både bestilling af glutenfri sandwiches ude i byen og opskrifter på hjemmelavede versioner, så du kan nyde en lækker sandwich uanset om du er på farten eller hygger derhjemme!

Glutenfri sandwiches ude i byen

Hvis du er på jagt efter en god glutenfri sandwich, er der heldigvis flere caféer og sandwichbarer, der tilbyder glutenfri alternativer. Her er et par steder, jeg kan anbefale:

1. VitaBoost – Torvehallerne & Frederiksberg

VitaBoost er et af mine favoritsteder i København, når jeg er ude efter en hurtig, sund og glutenfri sandwich. De laver de lækreste glutenfri paninier med forskellige fyld. En af mine favoritter er deres panini med seranoskinke, rucola, pesto og avocado – simpelthen så frisk og smagfuld! Derudover tilbyder de også glutenfri raw-cookies og fibermuffins, hvis du vil slutte måltidet af med noget sødt.

2. Palæo – Flere lokationer

Palæo er kendt for deres sunde mad og deres glutenfri brød lavet på grøntsager og frø. Deres “sandwiches” er faktisk mere som wraps, men de er et perfekt glutenfrit alternativ fyldt med smagfulde ingredienser som kylling, avokado, bacon og pesto. Deres koncept med stenalderkost er både mættende og næringsrigt, så hvis du vil have et sundere twist på en klassisk sandwich, er Palæo et super valg.

3. Smag – Frederiksberg

Smag tilbyder flere glutenfri sandwichvarianter med masser af friske råvarer og lækre fyld. Prøv deres sandwich med kylling, avocado og chilimayo i en glutenfri bolle – kombinationen af sprødhed og cremet fyld er virkelig uimodståelig!

Lav din egen glutenfri sandwich derhjemme

Selvom det er skønt at kunne købe en glutenfri sandwich på farten, er der altså også noget helt særligt ved at lave sin egen hjemme. Du kan skræddersy den lige efter dine smagsløg og vælge præcis de ingredienser, du elsker. Her er nogle af mine bedste tips og opskrifter til at lave den perfekte glutenfri sandwich derhjemme.

1. Vælg det rigtige glutenfri brød

At finde det rette brød er måske den største udfordring, når man laver glutenfri sandwiches. Heldigvis findes der i dag rigtig mange gode muligheder! Personligt er jeg vild med Bladt’s glutenfri sandwichbrød eller Fingers Crossed glutenfri boller, som er både bløde og nemme at arbejde med. Hvis du er lidt mere ambitiøs, kan du også bage dit eget brød – jeg har haft stor succes med en opskrift på boghvedeboller, der både er sprøde udenpå og luftige indeni.

2. Inspiration til fyld

Når du har fundet dit favoritbrød, er det tid til det sjove – nemlig fyldet! Her er et par af mine yndlingskombinationer, som du nemt kan lave derhjemme:

A. Klassisk kylling-avocado sandwich
  • Grillet kyllingebryst i skiver
  • Frisk avocado skåret i skiver
  • Sprød salat
  • Pesto eller aioli
  • Glutenfri bolle eller sandwichbrød

Denne kombination er en klassiker, og det er simpelthen så lækkert, hvor cremet avocado og kylling går hånd i hånd med en god pesto.

B. Italiensk inspireret serano & mozzarella
  • Seranoskinke
  • Frisk mozzarella
  • Rucola
  • Tomatskiver
  • Balsamico-glaze
  • Glutenfri paninibrød

En smagfuld sandwich, der bringer tankerne hen på en italiensk sommer. Server gerne med et drys flagesalt og friskkværnet peber.

C. Veggie Delight
  • Hummus (gerne med smag af chili eller soltørrede tomater)
  • Grillet aubergine og squash
  • Rødbedespirer
  • Rødløg
  • Glutenfri rugbrød

En vegetarisk favorit, der både er sprød, cremet og mættende. Hummus giver et dejligt twist og masser af smag til de grillede grøntsager.

3. Toast it up!

Hvis du vil give din sandwich lidt ekstra sprødhed, kan du overveje at smide den på en paninigrill eller lave den som en klassisk toast. Det tager ikke lang tid, men giver virkelig din sandwich et ekstra løft – især hvis du har ost i, der smelter smukt.

En god sandwich er altid en god idé

Uanset om du er på jagt efter en glutenfri sandwich i byen eller vil kaste dig ud i at lave en derhjemme, er der heldigvis masser af lækre muligheder. Det handler bare om at finde den rette kombination af brød og fyld – så er du sikker på at få en fantastisk smagsoplevelse hver gang.

Har du nogle gode tips til glutenfri sandwiches? Del dem gerne i kommentarfeltet – jeg elsker at få nye ideer til mit sandwich-repertoire!


Hvilke fyldkombinationer er dine favoritter? Kommenter herunder og lad os inspirere hinanden!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *