I går eftermiddags mødtes jeg med min veninde Line til kage på et af Københavns mest ikoniske konditorier, La Glace. Jeg har haft en særlig forkærlighed for La Glace, lige siden jeg flyttede til byen for at studere. Men som mange med cøliaki vil forstå, faldt mit kageindtag drastisk, da jeg fik min diagnose. Det betyder dog ikke, at jeg er stoppet med at nyde kage – det kræver blot lidt ekstra research for at finde steder, der tager hensyn til glutenallergikere.
Heldigvis er La Glace et af de steder, hvor man ikke behøver bekymre sig. De har rigtig godt styr på allergier, og det var faktisk en af grundene til, at jeg blev ved med at komme der. Personalet er altid opmærksomt, og jeg føler mig tryg, når jeg bestiller.
La Glaces nye glutenfri kage – næsten!
La Glace har for nylig lanceret en ny kage ved navn “Chocolette”, som både er glutenfri, laktosefri, fedtfattig og sukkerfattig. Det lød næsten for godt til at være sandt, så det var selvfølgelig den, jeg kom for at smage denne gang. Men som skæbnen ville det, var kagen desværre udsolgt. Øv! Men så har jeg jo en undskyldning for snart at komme igen, og det er aldrig en dårlig ting, når det gælder La Glace.
Når man står og kigger ind gennem vinduerne på La Glace, bliver man næsten overvældet af de smukke lagkager i alle former og farver. Hvis du har en glutenallergi, er der stadig lækre muligheder. La Glace har en enkelt glutenfri lagkage, der hedder “Lucky you”. Hvis du elsker chokolade, er det denne, du skal vælge. Den er virkelig en himmelsk chokoladedrøm, som jeg klart kan anbefale.
Udover “Lucky you” kan man også vælge Sarah Bernhardt, som er en klassiker, eller kransekage og franske makroner, som altid er sikre valg for glutenallergikere. La Glace har også en fin oversigt over allergivenlige muligheder, hvilket gør det nemt at vælge, når man står i køen.
Margrethe-kagen – en royal klassiker
Denne gang valgte jeg en af La Glaces klassikere, nemlig Margrethe-kagen. Kagen blev lavet første gang i 1972 i anledning af Dronning Margrethe II’s kroning, og man kan godt fornemme det royale præg, når man ser kagen. Den er nemlig pyntet med dronningens yndlingsblomst, margueritten, lavet i fin marcipan.
Margrethe-kagen består af en sprød florentinerbund, fyldt med nougatcreme og overtrukket med marcipan tilsat en smag af rom. Det hele bliver toppet med den smukke marguerit. Det er en rigtig klassiker, og selvom den måske ikke er så tung som en lagkage, så er smagen absolut overdådig. Perfekt til dem, der ikke er til de helt tunge kager, men stadig vil have en intens og lækker smagsoplevelse.
Stemningen på La Glace
Vi valgte at tage vores kager med udenfor, hvor vi kunne nyde dem i den friske luft. Imens vi spiste, fik vi også bestilt en lille tur til Rom – en perfekt kombination af kage og rejseplaner! La Glace har bare en helt særlig stemning. Man kan nemt bruge flere timer derinde uden at lægge mærke til, hvordan tiden flyver afsted. Konditoriets atmosfære er hyggelig, og det er som at træde ind i en lille tidslomme.
Det skal siges, at man ikke kan reservere bord på La Glace, men der er næsten altid ledige pladser, fordi gæster kommer og går i en jævn strøm. Hvis du alligevel ender med at skulle vente lidt, kan du bruge tiden på at kigge i de smukt dekorerede vinduer. I øjeblikket har de en udstilling med kager formet som studenterhuer, som virkelig er flotte. Og hvis du går med bryllupsplaner og har plads i budgettet, laver La Glace også fantastiske bryllupskager – det er virkelig et kunstværk.
Kærlighed til La Glace
Jeg ved godt, det kan lyde som om, jeg reklamerer for La Glace, men sandheden er bare, at jeg er virkelig begejstret for stedet – og har været det i mange år! For en glutenallergiker som mig er det fantastisk at finde et sted, hvor man kan nyde glutenfri kager, uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Margrethe-kagen var helt klart højdepunktet denne gang, og jeg kan kun anbefale alle at prøve den.
Så hvis du nogensinde får chancen for at besøge La Glace, hvad enten du har cøliaki eller ej, så gør dig selv en tjeneste og smag på en af deres mange skønne kager. Det er virkelig en oplevelse værd!