Min søde lillebror, Morten, har været så venlig at skrive et lille indlæg om, hvordan det er at få besøg af en glutenallergiker. Morten er altid kreativ i køkkenet, og herunder fortæller han lidt om, hvad han fandt på til en helt almindelig tirsdag aften.
Middagsbesøg hos Morten
“Jeg havde inviteret Ingrid og Henrik til middag hos Mona og mig, men jeg havde helt glemt at tænke over, hvad vi skulle spise. Først og fremmest synes jeg, det er ret nemt at lave en glutenfri hovedret. Men når man ikke selv er glutenallergiker, kan det alligevel være en udfordring at finde på noget uden gluten. Så jeg ender tit med at gå helt i stå! Når min søster kommer på besøg, bruger jeg ofte den sikre model: kød, kartofler, sovs og grønt. Det kan lyde lidt kedeligt og traditionelt, men det behøver det bestemt ikke at være!
Til denne middag besluttede jeg mig for at lave nogle gode tykstegsbøffer, rodfrugter og en bearnaisesovs. Rodfrugterne bestod af rødbeder, pastinak, gulerødder og kartofler. Sovsen blev en hurtig løsning med Jensen’s bearnaisesovs, som heldigvis er glutenfri.
Mens jeg stod i Fakta, kom jeg i tanke om, at vi også skulle have en lille forret. Jeg fandt på at lave lakse-canapéer med avocado og et strejf af citrus. Så jeg købte røget laks, avocado, citron og noget sandwichtoastbrød og tænkte, at det var nemt nok.
Men da jeg kom hjem, gik det op for mig, at min søster selvfølgelig ikke kunne spise toastbrødet. Så hvad gjorde jeg? Jeg fandt en pakke Vitamile glutenfri pizzamel fra Rema 1000 i skuffen og besluttede at bage en pizzabund uden fyld. Da den var færdigbagt, stak jeg små, runde canapéer ud af den, akkurat som jeg ville have gjort med toastbrødet. Det almindelige toastbrød røg en tur i brødristeren, men det glutenfrie brød var sprødt og lækkert i sig selv!
Nedenfor kan du se en sammenligning af det glutenfrie brød og det almindelige toastbrød. Det glutenfrie er til venstre.
Toppingen på canapeerne var ganske enkel – avocado rørt med salt og peber. Det er simpelt, men utrolig godt!
Hovedretten fik jeg desværre ikke taget billeder af, men her er et hurtigt snapshot af bøfferne på panden:
Til dessert lavede jeg en hurtig chokolademousse efter denne opskrift: Chokolademousse-opskrift. Det var første gang, jeg lavede chokolademousse, så den kunne nok have været mere vellykket. Men mine gæster var tilfredse, og det er jo det vigtigste!
Baseret på gæsternes kommentarer tror jeg, at min glutenfri servering var en succes!”
Tak til Morten for at dele sin glutenfri middagsoplevelse med os! Jeg glæder mig allerede til næste gang, vi bliver inviteret til middag!