Opskrift på hjemmelavede glutenfri kammerjunkere
Her får du en nem og gennemtestet opskrift på sprøde og velsmagende glutenfri kammerjunker, der passer perfekt som topping til koldskål på en varm sommerdag. De kan også bruges som en lille eftermiddagssnack eller til en sund dessertvariant. Opskriften er designet til at være let at følge og uden besværlige specialingredienser.
Ingredienser (ca. 40 stk)
- 75 g blødt smør (evt. plantesmør ved vegansk version)
- 50 g rørsukker eller kokosblomstsukker
- 1 tsk vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang
- 1 æg (kan erstattes med 1 spsk hørfrø + 3 spsk vand ved vegansk version)
- ½ tsk natron
- ½ dl plantedrik eller komælk
- 100 g rismel
- 50 g mandelmel eller finmalede mandler
- 50 g Boghvedemel eller majsmel
- 1 knsp salt
- Evt. revet citronskal for ekstra friskhed