Glutenfri Drømmekage – Den Bedste Opskrift

Den bedste glutenfri drømmekage opskrift

Velkommen tilbage til GladUdenGluten.dk! I dag deler jeg en opskrift, som jeg længe har perfektioneret – en fantastisk glutenfri drømmekage! Den klassiske drømmekage er kendt for sin svampede vaniljebund og den lækre, karameliserede kokostopping. Nu kan du nyde denne skønne kage uden gluten, men med al den gode smag!

Ingredienser

Kagebund:

Kokostopping:

  • 125 g smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 100 g kokosmel
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

Kagen:

  1. Forvarm ovnen til 180°C (alm. ovn).
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  3. Smelt smørret og bland det med mælken. Hæld det i æggemassen under omrøring.
  4. Sigt glutenfri mel, bagepulver og salt i dejen og rør forsigtigt, til dejen er ensartet.
  5. Hæld dejen i en smurt eller bagepapirsforet bradepande (ca. 20×30 cm).
  6. Bag kagen i ca. 25 minutter, indtil den er let gylden og gennembagt. Test med en tandstik – den skal komme ren ud.

Kokostopping:

  1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
  2. Tilsæt brun farin, sukker, kokosmel og mælk, og rør rundt, indtil massen er ensartet og begynder at tykne lidt.
  3. Tag kagen ud af ovnen og fordel kokosmassen jævnt over kagen.
  4. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag i yderligere 5-10 minutter, indtil toppen er let karamelliseret.

Serveringstips

Lad kagen køle af i formen, inden du skærer den i firkanter. Den smager fantastisk lun, men kan også sagtens gemmes i en lufttæt beholder til senere – hvis den da ikke bliver spist med det samme!

Er du ikke til at bage selv, kan du købe en færdig glutenfri drømmekage hos Løvegården.

Jeg håber, du vil elske denne glutenfri version af den elskede drømmekage. Lad mig endelig vide, hvis du prøver opskriften – og del gerne dine egne tips i kommentarfeltet!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *